Takk (♥)

Oppskrift på oreo-vanilje-bringebær-marsipan-kaken

Sukkerbrød
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Sett ovnen på 160°C. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør melblandingen inn i eggedosisen. Putt røren i en smurt springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille i 45 min. La kaken stå i formen en liten stund før du lar den avkjøles helt på en rist. Del til slutt kakebunnen slik at du får 3 tynne skiver/lag.


Vaniljekrem

3dl kremfløte
3 ts sukker
3 ts vaniljesukker
1 vaniljestang (kan droppes)
1 ss maisenna
1 egg

Rør alle ingrediensene sammen i en gryte og varm opp under omrøring. Rør til du får en stiv og smidig kremkonsistens. Så avkjøler du den helt. 


Oreokrem

1,5 pakke oreokjeks
3 dl kremfløte

Finhakk/knus oreokjeksene i en miksmaster eller smoothiemaskin. Visp kremfløten stiv og rør den sammen med kjekssmulene. 


Bringebærsyltetøy

1 boks/kurv bringebær

Mos bærene til du får en syltetøykonsistens. 


Kaken 
Legg et sukkerbrødlag på et kakefat og smør bringebærsyltetøyet utover. Ha så vaniljekremen oppå der igjen. Legg ett nytt lag med bunn på og smør 2/3 av oreokremen oppå. Til slutt legger du den siste kakebunnen på og smører resten av kremen oppå. Bre over et marsipanlokk og pynt med resten av oreokjeksene. Du kan eventuelt bruke frukt, lage marsipanfigurer, skrive med farge, bruke melis, sukkerpasta osv for å pynte kaken. Det er bare fantasien som setter grenser.


Håper det var til hjelp, og at dere liker kaken! Den er utrolig mektig! 

Noe du vil si til "Oppskrift på oreo-vanilje-bringebær-marsipan-kaken"?

Eirin
18
Asker
unicorneirin@gmail.com

2012

2013

2014

2015

Don't steal codes, pictures or text!
EIRINHS © 2012-2015
hits