Takk (♥)

Kanelsnurrer - Kanelboller - Skillingsboller - Sneglehusboller - Slangeboller - Snurreboller - Bollesnurrer

Jeg hadde egentlig tenkt å lage slik trinn for trinn innlegg, men det ble ikke noe bra. Jaja, her er i hvertfall oppskriften på kjempegode kanelsnurrer! Jeg synes i hvertfall de ble kjempegode, hihi. Oppskriften er på ca 35 stykker, og de er ganske store. (♥) Håper dere ble litt fristet og fikk lyst til å bake nå, og i såfall: Masse lykke til! (♥)

150g tørrgjær - 250g usaltet smør - 7,5 dl melk - 1ts kardemomme - ½ ts salt - 250g sukker - ca 1,3 kg hvetemel

Til "fyll":
Smeltet smør eller flytende margarin - masse kanel - masse sukker

Start med å ta frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Så smelter du smøret i en gryte. Når det er helt smeltet heller du i melken og varmer det til det blir lunkent (37°C). Ha tørrgjæret i kjøkkenmaskinen og hell melkeblandingen over. Mix litt. Mål opp sukker, kardemomme og salt og hell det også oppi. Mix igjen til sukkeret har løst seg opp. Nå måler du opp melet og har det litt og litt mens maskinen går. Du skal bare ha i mel til deigen begynner å slippe bollen. Så hvelver du den ut på kjøkkenbenken og knar den smidig. Putt den i en stor bolle slik at den har plass til å heve til dobbel størrelse og dekk til bollen med enten et håndkle, plastfolie eller lokk. Sett den et lunt sted og la den heve i ca 1 time. I mellomtiden setter du ovnen på 210°C.  Når deigen har blitt dobbelt så stor hvelver du den ut på benken igjen og knar den litt til. Så deler du den i to og kjevler ut deigbitene. Ha på smør, masse kanel og masse sukker. Ikke vær redd for å overdrive for inni bollen smaker det mindre, så da trenger man mere. Rull dem sammen og del dem i skiver. Legg skivene på bakepapirkledde bakebrett med godt mellomrom og la dem heve i 30 minutter til. Så rører du sammen et egg, og pensler dem med det før du har på litt mere kanel og sukker. Stek i ovnen på midterste rille i ca 10 minutter. Du må nesten følge litt med på dem, fordi alle ovner steker ulikt. Avkjøl dem på rist og nyyyyt! Håper det smaker! (♥)

Liker dere når jeg deler oppskrifter?
Skal jeg ha mer av det?

Marita (27.09.2013 - 17:33)
Åh, de så SÅ gode ut! Ble litt frista nå ja :)

Du får kose deg med dem, og ha en god helg!
Lise (27.09.2013 - 17:40)
de så utroolig gode ut!
ANNELI (27.09.2013 - 19:09)
Naam!
Helene Sophie (27.09.2013 - 20:26)
så flink du er til å bake da! ;-)
Aninsope (28.09.2013 - 15:15)
ELSKER når du deler oppskrifter!! disse vil jeg lage i morgen :D gjerne del mer

Noe du vil si til "Kanelsnurrer - Kanelboller - Skillingsboller - Sneglehusboller - Slangeboller - Snurreboller - Bollesnurrer"?

Eirin
18
Asker
unicorneirin@gmail.com

2012

2013

2014

2015

Don't steal codes, pictures or text!
EIRINHS © 2012-2015
hits