Takk (♥)

September

Jeg må innrømme at når jeg ser på collagen er jeg litt stolt. (♥) Jeg er stolt over at jeg faktisk klarer å bli litt fornøyd med bildene mine og over utviklingen min. Jeg tror egentlig den tiden uten kameraet var veldig, veldig bra... for jeg synes faktisk det er morsommere å ta bilder nå enn før ulykken. (♥) Det betyr ikke at dere skal kaste kameraene deres i bakken altså... mehe. Om jeg ser bort ifra alle de negative tingene denne måneden har den vært veldig bra (tok dere den eller... ahaha, lame). Temafoto er oppe og går igjen (selv om jeg har klart å rote det skikkelig til nå), jeg har blitt kjent med en fantastisk jente, jeg har avsluttet måneden med mer kontroll over maten enn da jeg gik inn i den, jeg har funnet bakegleden igjen (!), høstfargene har begynt å komme, vi har hatt bål i peisen, jeg har byttet fra sommerdyne til vinterdyne, farmor har vært (og er) på besøk, musikk har fylt ørene mine, jeg har sett noen bra filmer, jeg har vært på café med en venninne og masse mer jeg ikke kommer på... men som sikkert var fint. (♥) Jeg har bestemt meg for å ikke dra frem de negative tingene som har skjedd denne måneden, og heller prøve å fokusere på det fine. (♥) Jeg kjenner det er litt vanskelig akkurat nå fordi jeg har så dårlig samvittighet og er så lei meg for noe jeg gjorde mot en annen. Jeg håper virkelig hun tilgir meg, for det var ikke meningen at det skulle skje. Hun var sliten og lei og jeg var sliten og lei... og det gikk ikke så bra sammen. Huff, føler meg som verdes værste menneske... Nå glemte jeg visst helt at jeg hadde bestemt meg for å være kun positiv! Såååå, jeg håper oktober blir bedre enn september! Det vil skje både ting jeg ser frem til og som jeg gruer meg til. (♥) Men jeg må holde fast i de jeg ser frem til! (♥) Også håper jeg dere har hatt en fin september og at deres oktober blir fantastisk!

Hva synes du om bildene?
Hvilke(t) liker du best?
Hvordan har din september vært?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  30.09.2013 - 22:37 - Foto
  8

Take a deep breath and feel the silence

Skog + Kamera = Sant

Goodbye September

I morgen er det oktober. Oktober. Det betyr at det er under 3 måneder til jul. Og at høstfargene kommer mer og mer.

Jeg vet ikke hva jeg skal spørre om lenger... unnskyld.

"Good friends are like stars. You don't always see them, but you know they are always there."

Jeg er så tom for ord... jeg føler meg så liten og ensom.

Lys

Gjett hva! Temafoto er tilbake! Åååh, dette var den morsomme tingen jeg for en stund siden sa kom til å skje! Jeg har gledet meg så sinnsykt mye, og det blir såå utrolig gøy å komme igang igjen! (♥) Ææææ, kjenner det kribler av spenning og glede i kroppen når jeg tenker på hvor mange morsomme og spennende temaer vi kommer til å jobbe med fremover! (♥) Håper dere er like glade som meg, hihi!

Anette, Annika, Elise, Ida-Michelle, Ingrid, Julia, Thea og jeg har laget en liten fotogruppe vi kaller temafoto og hver uke trekker vi et tema vil skal ta et bilde til. Denne ukens tema var "lys" og jeg valgte å tolke temaet som jeg gjorde fordi foto ér lys. Så da tenkte jeg dette på en måte beviste at man må ha lys for å få et bilde. Om lyslenkene ikke hadde lyst hadde jeg jo bare vært en grå og utydelig skikkelse. Det ville ikke vært helt mørkt fordi det kom litt lys gjennom vinduet (igjen spiller lyset en viktig rolle). Ved å bruke ulikt lys eller ta bilde fra ulike vinkler så lyse faller ulikt kan man skape tusen ulike stemninger. Så lys har rett og slett alt med hvordan ting skal fremstå. Ellers var jeg i det kreative hjørnet og tenkte jeg skulle gjøre noe litt annerledes, så da endte jeg opp med dette. Ikke spør meg hvordan denne idéen dukket opp i hodet mitt, men det gjorde den altså... hihi. Ler av meg selv. (♥)

Hva synes du om bildet? 

  EIRINHS © 2012 - 2015
  29.09.2013 - 16:31 - Temafoto
  6

Lørdag

I dag har jeg bakt både Toro-brownie og pærekake. (♥) Jeg har sett Iron Man 3, og den var superazm. (♥) Jeg har snakket med fine mennesker. (♥) Jeg har skjønt at jeg har tatt på meg altfor mye ansvar for altfor mange personer jeg nesten ikke kjenner fordi jeg så gjerne vil hjelpe dem, og innsett at jeg ikke klarer å bære så manges problemer på de skuldrene som allerede har for mye å bære på. (♥) Jeg har gledet meg til farmor kommer i morgen. (♥) Jeg har tatt bilder jeg ikke liker. (♥) Jeg har spist biff og asparges til middag. (♥) Jeg har hatt på den fine blusen min. (♥) Jeg har vært på butikken og stått i superlang kø ved kassen. (♥) Jeg har følt meg veldig mislykket og klarer ikke bli fornøyd med noen ting. (♥) Jeg har vært fortvilet fordi jeg ikke får til å ta et bilde til en spesiell anledning. (♥) Jeg har drukket to kopper kaffe og kun én med te. (♥) Jeg har spist havregrøt til frokost som vanlig, siden det er et must. (♥) 

Det var min lørdag. Mere har jeg ikke gjort, eller så husker jeg det ikke...
Hva har du gjort i dag (i går)?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  29.09.2013 - 01:05 - Hverdag
  5

"Where flowers bloom so does hope."

Mamma har en fin blomst. (♥) Den gir meg ordentlig Hellas-følelse...
... åh, jeg savner Santorini. (♥) Det var så fint der, og så masse hyggelige folk.

Håper dere har hatt en fredag, og god fredag videre! (♥) Glad i dere alle sammen, hihi!

  EIRINHS © 2012 - 2015
  27.09.2013 - 21:54 - Foto
  7

Kanelsnurrer - Kanelboller - Skillingsboller - Sneglehusboller - Slangeboller - Snurreboller - Bollesnurrer

Jeg hadde egentlig tenkt å lage slik trinn for trinn innlegg, men det ble ikke noe bra. Jaja, her er i hvertfall oppskriften på kjempegode kanelsnurrer! Jeg synes i hvertfall de ble kjempegode, hihi. Oppskriften er på ca 35 stykker, og de er ganske store. (♥) Håper dere ble litt fristet og fikk lyst til å bake nå, og i såfall: Masse lykke til! (♥)

150g tørrgjær - 250g usaltet smør - 7,5 dl melk - 1ts kardemomme - ½ ts salt - 250g sukker - ca 1,3 kg hvetemel

Til "fyll":
Smeltet smør eller flytende margarin - masse kanel - masse sukker

Start med å ta frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Så smelter du smøret i en gryte. Når det er helt smeltet heller du i melken og varmer det til det blir lunkent (37°C). Ha tørrgjæret i kjøkkenmaskinen og hell melkeblandingen over. Mix litt. Mål opp sukker, kardemomme og salt og hell det også oppi. Mix igjen til sukkeret har løst seg opp. Nå måler du opp melet og har det litt og litt mens maskinen går. Du skal bare ha i mel til deigen begynner å slippe bollen. Så hvelver du den ut på kjøkkenbenken og knar den smidig. Putt den i en stor bolle slik at den har plass til å heve til dobbel størrelse og dekk til bollen med enten et håndkle, plastfolie eller lokk. Sett den et lunt sted og la den heve i ca 1 time. I mellomtiden setter du ovnen på 210°C.  Når deigen har blitt dobbelt så stor hvelver du den ut på benken igjen og knar den litt til. Så deler du den i to og kjevler ut deigbitene. Ha på smør, masse kanel og masse sukker. Ikke vær redd for å overdrive for inni bollen smaker det mindre, så da trenger man mere. Rull dem sammen og del dem i skiver. Legg skivene på bakepapirkledde bakebrett med godt mellomrom og la dem heve i 30 minutter til. Så rører du sammen et egg, og pensler dem med det før du har på litt mere kanel og sukker. Stek i ovnen på midterste rille i ca 10 minutter. Du må nesten følge litt med på dem, fordi alle ovner steker ulikt. Avkjøl dem på rist og nyyyyt! Håper det smaker! (♥)

Liker dere når jeg deler oppskrifter?
Skal jeg ha mer av det?

"Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart."


Det ble ikke noen Bergenstur likevel, men farmor kommer hit på mandag. (♥) Jeg får ikke sett Anette da, det er fælt.

Jeg holder på med noe kult til dere. (♥) Jeg håper det kommer til å falle i smak, bokstavelig talt!

Gleder du deg til å se hva det kule er?
Har du høstferie denne uken?
Hva skal du i høstferien?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  27.09.2013 - 14:45 - Hverdag
  4

"When life gives you a hundred reasons to cry: cry. It helps."

I morgen drar jeg til Bergen. Jeg vil at dette skal bli en fin høstferie.

  EIRINHS © 2012 - 2015
  26.09.2013 - 21:24 - Foto
  7

"Dare to reach out your hand into the darkness, to pull another hand into the light."Hjerteklemmer til Anette, Julia og Ida-Michelle. (♥) Til dere andre også.


Outfit of the day. Jeg skiftet til det da jeg "kom hjem fra skolen"... jeg kaller stilen "random-plagg-som-ikke-passer-sammen". Hadde røde ullsokker også... se dere for dere.Jeg fant et nytt favorittsted å ta selvportrett. (♥) Den stygge tapeten inne hos mamma og pappa kom faktisk til bruk.

Jeg er veldig glad i svart-hvitt for tiden, håper ikke det plager dere. (♥) Tusen takk for alle fine og oppmuntrende ord.
Hva synes du om bildene?

"You'll be the Prins and I'll be the princess."

Prins er søt. (♥) Hva synes du om bildet?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  25.09.2013 - 13:51 - Foto - Dyr
  6

Anxiety

I morgen gjelder det. Jeg er redd, men jeg SKAL klare det! Wish me luck!

  EIRINHS © 2012 - 2015
  24.09.2013 - 22:45 - Personlig
  5

24092013


Det er snart oktober. (♥) Den 30. oktober fyller bloggen ett år, det er rart å tenke på. Tiden går fort.

Neste uke er det høstferie. Da skal jeg til farmor og farfar i Bergen. Og jeg skal møte Anette. (♥) 

Jeg prøvde å ta slik sweater weather bilde. Men det gikk ikke så bra. Tror jeg skal prøve igjen... en annen gang.
Jeg ble egentlig ganske fornøyd med disse bildene.

Jeg har så lyst til at høstfargene skal komme! (♥) Aller helst vil jeg at det skal være jul.
I dag er det tre måneder til julaften... men jeg starter julen i midten av november. (♥) Da holder jeg ikke ut å vente mer.

Tre fin-fine ting: Snøkuler, lys og skjerf. (♥) Din tur!

Hva synes du om bildene?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  24.09.2013 - 18:46 - Hverdag
  5

"Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness."Jeg tente masse lys i et mørkt rom, så jeg er sikker på at jeg finner håp.

  EIRINHS © 2012 - 2015
  23.09.2013 - 21:45 - Foto
  11

"I will keep on fighting until there is no more battles to win"Jeg gikk en tur ned til havet og tok litt bilder. Ikke så mye da. (♥) På veien hjem gikk jeg innom butikken og kjøpte den nye Skyren med fersken og bringebær. (♥) Jeg hadde egentlig planer om å kjøpe noe helt annet... Så egentlig er det ganske big deal for meg at jeg kun kjøpte Skyren. Flink Eirin. Jeg føler jeg ikke strekker til på noe plan. Jeg får ikke til noen ting. Jeg er så sårbar at jeg kan begynne å gråte av alt. For eksempel som da Freedom gikk på radioen forleden dag. Det er vondt, stressende og slitsomt når alt blir vanskelig. Demonene tar langsomt over, og det blir vanskeligere og vanskeligere for hver dag å stå imot dem. Mesteparten av tiden er jeg så deppa at jeg ikke ser noe glede og mening i livet, og føler at ingen ting er vits. Noen ganger har jeg det helt ok. Jeg har fremdeles ikke klart å komme meg på skolen igjen... og klarer jeg det ikke i morgen og på onsdag mister jeg skoleplassen min. Alternativene til skole er ikke noe fine... så hvorfor kan jeg ikke bare klare det? Det hadde vært godt om det ikke var så vanskelig. Jeg har blitt redd for å gjøre alt. Jeg tør ingen ting lenger. Jeg låser meg og demonene drar meg ned. Jeg er ikke verdt nok til å få et bedre liv, jeg fortjener ikke bli bedre, det er ikke vits å sløse bort en skoleplass på meg, jeg burde skamme meg over at jeg finnes, jeg er kun en belastning og plage for alle andre, verden hadde vært et bedre sted uten meg... det er tanker som gjør at jeg ikke får det til, selv om jeg veldig gjerne vil (bare ikke akkurat da). Men i morgen må det gå, og jeg vil at det skal gå. Veldig mye. (♥) Jeg har venner som hjelper meg med å holde meg oppe, selv om jeg ikke forstår hvorfor de gidder å snakke med meg, jeg har fått tilbake kameraet mitt, jeg kan bake og jeg har verdens beste søster! (♥) Jeg skjønner ikke hvorfor de vonde tingene er så mye mere avgjørende enn de gode. Det er de gode vi trenger.

Nå skal jeg lage meg te.

  EIRINHS © 2012 - 2015
  23.09.2013 - 14:20 - Hverdag
  2

I skogen

Jeg gikk tur i skogen med pappa og fotograferte i dag.

Svar på spørsmål

Hvilket kamera bruker du?
Canon EOS 5D Mark II.

Hvordan redigerer du bildene dine?
Jeg åpner dem i Camera Raw (Cs5) og setter opp kontrastene, brightness, fill light og explosure, retter opp hvitbalansen og øker fargene litt. Så åpner jeg bildet i Cs5 og bruker litt curves og legger på skarphet.

Redigerer du skarpheten i bildene dine?
Ja, jeg bruker high pass.

Kan du vise før/etter redigering på bildene dine?
Skal se om jeg kan få laget et innlegg snart!

Favorittsang?
Jeg klarer ikke velge, er veldig glad i soundtrack-spillelisten min, hihi... også har jeg The Fox på hjernen.

Hvor vil du reise?
Overalt egentlig! Men akkurat nå vil jeg mest reise til farmor og farfar i Bergen og se finfine Anette igjen! Og til Sandnes for å møte en annen kjempeherlig jente! (♥)

Hva får deg til å le?
Vet ikke, det kommer an på humøret mitt. Men en morsom kommentar slår aldri feil.

Gleder du deg til høsten?
Jeg gleder meg til alle fargene og at man kan bruke litt mer klær uten å koke ihjel. Dessuten er lyset på høsten helt fantastisk, og det finnes vær som man ikke kan oppleve i de andre årstidene.

Yndlingsdyr?
Hest og katt!

Hva er ditt beste ferieminne denne sommeren?
Rideturen med Anne Ragnhild og Silje på bursdagen min!

Jeg vil rose deg for å være en fantastisk person (♥)
Naw, tusen takk Anette! (♥) Men det er det du som er!

Hva er ditt drømmemotiv?
En ordentlig leopard kanskje?

Anbefaler du kameraet ditt?
Ja! Helt klart! Beste kjøpet og valget jeg har gjort noen gang! (♥)

Kan du fortelle litt om spiseforstyrrelsen din? (Når du fikk den, hvilken diagnose du har osv.)
Vet ikke... kanskje.

Hvordan har denne sommeren vært for deg?
Den værste noen sinne...

Hva er dine planer etter sommerferien i forhold til skole/jobb?
Jeg skal gå vg1, men tilrettelagt siden det er for vanskelig å klare full skole.

Hvor er ditt favorittsted å fotografere?
Vet ikke om jeg har noe favorittsted... hihi, men det er veldig fint i skogen!

Hvordan får du bildene dine så skarpe?
Har et godt objektiv og kamera, og så legger jeg på skarphet i Cs5 etterpå. Man kan også skru opp/ned på skarpheten inne i menyen på kameraet.

Terningkast på kameraet du eier?
6! (♥)

Hadde det vært mulig å lage et gratisdesign som er ganske likt det designet du har nå? (Eller du kan gjerne lage et bare til meg, hvis det virker interessant, kontakt meg på mail i tilfelle).
Jeg lager dessverre ikke gratisdesign eller design på bestilling. Beklager!

Kunne du ha hatt et fotokurs enten på video eller skrevet i et innlegg?
Jeg kan godt prøve å ha litt foto-tips fremover!

Linke til nettsider du får inspirasjon fra?
Maren, Anette, Julia, de fleste bloggene jeg følger på bloglovin', tumblr, instagram, we♥it...

Hvilke fotobloggere tar best bilder?
Det er sinnsykt mange fotobloggere som tar gode bilder! Men kanskje Maren Vik om jeg må velge bare én. Hun tar helt fantastiske bilder, men det vet dere sikkert! (♥)

Aldri tenk på å stoppe med det du gjør, for det du gjør er det som holder meg gående. Du er bare best, keep up the good work!
Awe, så rørende, tusen hjertelig takk! (♥) Betyr så utrolig mye å få slike tilbakemeldinger!

Hva heter fonten du bruker i overskriften din? Den er utrolig fin, og jeg har lett etter den veldig lenge.
KG Keep Your Head Up, jeg synes også den er utrolig fin!

Webs funker ikke, det ser helt annerledes ut enn du har forklart!
Siden jeg brukte webs sist har siden endret seg enormt mye, og det gjør den hele tiden... jeg klarer ikke holde følge og oppdatere hver gang de endrer. Derfor har jeg valgt å slette de guidene. Det er så dumt at de ligger der når de uansett ikke funker. Finner jeg en bedre metode skal jeg skrike ut. 

Hva er favoritt-drikken din?
Pepsi Max (♥)

På en skala fra 1-5, hvor glad er du i å bake?
5! (♥) Er utrolig glad i å både bake og lage mat, så lenge jeg klarer å ha kontroll.

Har du noen fine blogger å anbefale?
May-Teresa, Maren, Anette, Julia, Elise, Kristine, Pusheen, Binta, Jessica, Lise, Julia, Rebecca, Sofie, Ida-Michelle og mange andre jeg ikke kommer på akkurat nå! Gud, det fins så mange fine blogger!

Hvor er dynetrekket ditt fra?
(Link til innlegget med dynetrekket) Det er fra Princess.

Har du noen gode fototips eller redigeringstips?
Fototips: Ta alltid bilder i raw-format, bruk et objektiv som passer til DITT bruk, se etter godt lys å fotografere i og øv masse! Redigeringstips: Ikke overrediger, om du har mulighet bruk et raw-program for da får du mye bedre muligheter med bildet ditt (om du fotograferer i raw), let på nett og finn ut hva slags stil du liker.

Kan du kanskje legge ut noen koder til gamle design?
Dessverre ikke.

Du er syykt flink og inspirasjonen min!
Awe, tusen takk! (♥) Det betyr mye!

Hvorfor legger du aldri ut bilder av deg selv?
Fordi jeg hater hvordan jeg ser ut... og fordi jeg har så utrolig dårlig selvtillit.

Er du frisk nå?
Nei.

What are your favorite clothing stores?
I think it must be Bikbok, Vero Moda and H&M. I found some beautiful skirts on Sheinside, and sometimes I find something on Nelly too. I haven't ordred anything from Nelly, but maybe I will. The skirts from Sheinside I just have to buy... I'm in love with them, and it's so cheap! I don't really know about so many good stores, so if someone have some favorites, please tell me!

What is your style?
I adore skirts, but I mostly used to wear jeans and knitted sweaters, hoodies, tops and cardigans or something else, before I became ill. Normally my style is quite varied. Now I only wear clothes that hide my body and sometimes I dare to use jeans and baggy tops/sweaters.

Hvilket redigeringsprogram, kamera og objektiv bruker du?
Jeg bruker Photoshop Cs5 til å redigere alle bildene mine i, og så bruker jeg Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm F1.4 USM.

Du tar kjempefine bilder, jeg misunner hvor flink du er!
Awe, tusen takk! (♥) Det betyr masse-masse å høre det!

Hvordan har du lært å lage design? Jobber selv litt med det, men er vanskelig å komme langt når man ikke vet helt hvor man skal starte, hva man skal lete etter og hvordan man skal utvikle seg videre...
Det viktigste å lære seg er å lage koder fra bunnen. Da kan du lage omtrent hva som helst uten å trenge å søke opp, bare ved å bruke grunnkodene du sikkert allerede kan. Om du leter etter noe spesielt, kan du søke opp det... for som feks slideshow og organic tabs har jeg aldri fått til å lage selv. Å lage koder selv er ikke særlig vanskelig. Bare ved å putte <div id="XX"></div> i maler og #XX {} i stilsettet, har du laget en kode. XX skrev jeg bare inn fordi du kan kalle kodene absolutt hva som helst, så lenge det ikke inneholder mellomrom, øæå eller kun tall. Håper dette hjalp litt, jeg kan sikkert lage et innlegg med litt mer nøyaktig beskrivelse og enkle tips til å jobbe mer avansert.

Er du selvlært og isåfall brukte du nettet eller andre hjelpemidler?
Jeg er selvlært, men man lærer ikke uten å lese guider og søke seg frem. I foto kan man det, fordi det er et såpass fritt, men i design er kodene mere konkrete og det er regler for hva som funker og hva som endrer hva.

Bruker du noen programmer for koding eller skriver du kodene rett inn?
Jeg skriver kodene rett inn i malene og stilsettet på blogg.no. Er kjempeglad for at blogg.no har så store muligheter når det gjelder koding!

Du er utrolig flink i hvertfall!
Tusen takk, hyggelig å høre!

Hvordan får du til det med headeren? Elsker den!
(Link til designet) Tusen takk! Jeg hatet den... savnet sidemenyen min så endret det ganske fort.
Jeg har brukt organic tabs, kjempestyr dessverre. De helt basic grunnkodene til organic tabs'ene er fra et av gratisdesignene til Nerdie. Jeg hadde helt glemt å skrive det, unnskyld. Jeg har prøvd alt for å lage dem selv, men jeg får det ikke til.

Oi det var så fint, og sier så mye! Har du skrevet dikt før?
(Link til diktet) Jeg skriver litt innimellom, men tusen takk! (♥)

Hei, skal kjøpe meg nytt kamerahus, og tenker veldiiig på Canon EOS 5D Mark II, så må bare spørre, hva syns du om det? Hehe, valget mitt står nemlig mellom det, Nikon D600 og Nikon D7100... Men er så usikker. Elsker bildene dine, så måtte bare spørre deg hva du syns om det. Akkuratt nå har jeg Nikon D3000, men det er jo et ganske "nybegynnerkamera", så er litt ferdig med det på en måte, og har lyst på noe mer avansert.
Først må jeg bare si at Canon 5D er det beste kjøpet jeg har gjort noen gang! (♥) Jeg elsker det kameraet over alt på jord og det har utrolig god skarphet og kvalitet! Det er mye lettere å bruke og å stille inn fort enn Nikon D3000 (hadde selv D3100 før), så ble kjempepositivt overrasket over det. Jeg kan ikke så mye om Nikon D600 og D7100 annet enn at Nikon D600 er ca samme prisklasse som Canon 5D. Jeg tror ikke D7100 er fullformat, så om det betyr noe for deg bør du gå for D600 eller 5D. Lykke til med kjøpet i hvertfall! Hadde vært morsomt om du kunne legge igjen en lite pip med hva du valgte å gå for. Og jeg håper ikke svaret kom altfor sent. Ps: Tabbeforsikring er dritsmart... anbefales på det sterkeste!

Hvordan og hvor lager man gif? 
Det finnes sikkert nettsider der man kan lage gifs, men jeg har brukt Photoshop Cs5. Du trenger forskjellige bilder, eller en bildeserie for å få det til da. Litt vanskelig å forklare, men søk det gjerne opp på google!

Hvordan klarer du å være så flink i både tegning, foto og alt? 
Awe, tusen takk! (♥) Hihi, jeg synes ikke det selv da... men tror omtrent alle føler det om sitt eget arbeid (til tider). Øvelse gjør i hvertfall mester, er det ikke det som sies?

Hva er du redd for? 
Alt.

Jeg lurer på om du fortsatt har gratisdesign? 
Nei, dessverre. 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på, og beklager for at svarene kom så sent... virkelig ikke meningen.
Og så må jeg si tusen takk for alle de fantastiske kommentarene dere legger igjen, de betyr så utrolig mye!

Hvordan lage kjempegod foccacia
750 g hvetemel - 1 pose tørrgjær (blå) - 1 ts salt - 3 ts sukker/søtning - 3 ss olivenolje - 4 ½ dl lunkent vann

Til vanlig "pynt":
Soltørkete tomater - rosmarin - svarte olivener

Til spesiell "pynt":
Blåmuggost - valnøtter - pære

Olivenolje - havsalt

Ha mel, gjær, sukker, salt og olje i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha i lunkent vann (ca 36°C). Elt sammen til det blir en smidig deig. Sett deigen et lunt sted og la den heve i 45 - 60 min til den er dobbelt så stor. Kna deigen på kjøkkenbenken til den er glatt og del den i to like store biter. Sett stekeovnen på 200ºC. Legg deigebitene på et bakebrett og la dem etterheve i 20-30 min. Lag groper i deigebitene med fingeren og putt pynten nedi dem. Hell så på litt olivenolje og strø over havsaltet. Stek i ovnen i 15-20 min til de er gyllenbrune og lager en hul-aktig lyd når du dunker på dem. La brødene avkjøles litt og så er det bare å kose seg med dem!

Håper det smaker! (♥)

"I can't change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination."God natt fine skapninger (♥)

  EIRINHS © 2012 - 2015
  21.09.2013 - 00:23 - Foto
  5

muffinseirin

Dette er en dårlig dag. Følg meg gjerne på tumblr her → muffinseirin (byttet navnet fra eirinhs).

"Happiness is like perfume: You can't give it away without getting a little on yourself."

I dag har jeg faktisk vært glad. Ordentlig glad. (♥) Jeg har blitt skikkelig morgenfugl, så enten våkner jeg tidlig eller så spretter jeg opp med en gang jeg blir vekket. Jeg ligger ikke lenger å drar meg og er gretten. Da jeg hadde stått opp kokte jeg havregrøt (som faktisk er noe jeg ser litt frem til, siden det er det eneste måltidet jeg føler er trygt å spise), og så snakket jeg med en av de søteste og herligste jentene jeg har "møtt". (♥) Vi har nettopp blitt kjent da, men åååå det er så hyggelig å snakke med henne! Hihi! (♥) Klokken 10.15 møtte jeg opp på skolen og jeg turte for første gang å gå inn i klassen og møte medelevene mine... noe som var utrolig vanskelig. Jeg håper ingen av dem leser denne bloggen... for det ville vært litt flaut at de visste at det var så vanskelig. Men nok om det, jeg trodde alle kom til å ignorere meg siden jeg var "den nye". Men da jeg stod litt molefonken og lurte på hvor jeg skulle sette meg var det en søt jente som hilste på meg og sa jeg kunne sitte med dem. Og i friminuttet møtte jeg noen andre kjempesnille jenter, som jeg teller som mine nye venner. Hihi! (♥) Klassen virket utrolig hyggelig, så jeg er veldig fornøyd! Turte ikke være der i lunsjen da... men jeg skal tilbake i morgen! (♥) Da jeg kom hjem belønnet jeg meg selv med en bolle (nam) og så spurte Silje om jeg ikke ville være med til Oslo. Hun skulle nemlig kjøpe Acne-skjerf. Dermed busset vi til Oslo, kjøpte Acne-skjerfet og så dro vi på Peppes. Det var utrolig hyggelig, og jeg klarte å kose meg masse! (♥) Vi bestilte til og med dessert, og den var virkelig god! Varm brownie med vaniljeis og sjokoladesaus (sausen var ikke så god). Overaskende nok ligger jeg ikke å gråter i skam på rommet mitt... jeg klarte faktisk å nyte det ganske bra! Og jeg har det bra nå! (♥) Er helt satt ut... og nå er jeg supergira fordi jeg har klart så mye, og fordi det er så deilig å slippe alle de dumme tankene etterpå. (♥) Kjempeglad for at jeg ble med til Oslo, og det hadde ikke vært på langt nær så bra uten Silje. Tusen takk søsterpølse! (♥) Nå er jeg hjemme igjen - det er mørkt ute og regner fremdeles, men jeg sitter inne og koser meg med en kopp te. På vei hjem fra skolen i morgen skal jeg gå innom butikken og se etter blåbær-muffins-teen, hihi... den må jeg prøve! (♥) Og etter det skal jeg til behandleren min... håper jeg får orden på litt tanker da.

Hvordan har deres dag vært?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  17.09.2013 - 21:16 - Hverdag
  7

De siste dagene...


... har jeg drukket masse te.

... har jeg spist havregrøt til frokost hver dag.

... har jeg kost mer med Prins, bakt mye forskjellig og laget familiemiddag.

... har jeg bakt verdens beste kjeks.
Hva har dere gjort i det siste?

12092013

Hei på dere! (♥) Siden jeg fremdeles ikke har kamera, men føler jeg bør oppdatere dere likevel... blir det instagrambilder igjen. Det svir i hjertet å poste noe annet en speilrefleksbilder, føles nesten ut som å forsøple bloggen... sære meg. Synes instagrambilder passer best på instagram.

Spiseforstyrrelsen min gir meg dumme tanker. At jeg ikke kan vise hvor vanskelig jeg har det fordi jeg ikke er for tynn. Det er jo ikke slik, men jeg føler det slik. Jeg skriker og gråter og er vrang mye likevel... men jeg klarer ikke vise ordentlige følelser ellers. At jeg er superdeppa, ikke vil gjøre en dritt og bare vil gjemme meg. Jeg har gjort en del fine ting i dag annet enn å være trist også. Jeg har bakt eplekake og laget pai som de andre spiste til kveldsmat. Jeg spiste knekkebrød, for om jeg spiser middagsting på kvelden mister jeg kontrollen, og da går det ikke så bra. Farmor er her også, og det føles litt tryggere og ting blir litt lettere i forhold til maten. Jeg har drukket enorme mengder fun light (fruktfest er best) og grønn te i dag. Det hjelper mot søtsuget og trangen til å stappe alt jeg finner i munnen. Når jeg klarer å la være å gjøre nettopp det er dagene mine mye lettere å overleve. Jeg får dessuten sove om natten. Ofte døgner jeg, og det er utrolig slitsomt. For meg er det helt grusomt å ikke ha kontroll over maten... jeg har jo fremdeles anoreksitanker, og for alle de som klarer å legge sammen 2 og 2, så skjønner dere sikkert at de tingene ikke passer så godt sammen. Det tapper meg for energi. Andre ting som stjeler energi er alle bekymringene jeg gjør meg, all redselen jeg føler konstant og alle de rare tankene som surrer rundt i hodet mitt. Jeg skal på skolen etter lunsj og ha norsk i morgen. I den ordentlige klassen min. Jeg gruer meg så jævlig mye (sorry for ordbruken). Helst vil jeg låse meg inne, eller rømme. Alt i meg roper "STOPP, ikke gjør det... hva i all verden tenker du på?". Redselen for å være sammen med mennesker har økt utrolig mye siden jeg startet på skolen. Den tar liksom over. Jeg er så utrolig sliten, og jeg vet ikke om jeg klarer å jobbe mot å bli frisk samtidig som jeg skal klare skolen. Jeg blir jo værre psykisk nå... det gjør vondt. Jeg vil bli bedre! På onsdag skal jeg til behandleren min igjen da, så håper ting blir litt lettere og at jeg får sortert tankene mine litt der. I morgen skal jeg på kino med Sunniva, det er noe jeg ser frem til. Det blir fint. Jeg får holde fast i at jeg gleder meg til det når ting blir vanskelig.

Nå må jeg legge meg... jeg holder farmor våken. Huff. Fikk så mye å skrive om plutselig, og så måtte jeg drikke opp teen min. Håper jeg ikke plaget dere med all teksten i dette innlegget. I såfall beklager jeg så mye.

God natt! Dere er fine!

  EIRINHS © 2012 - 2015
  12.09.2013 - 22:50 - Personlig
  4

"Hold fast to your dreams, for without them life is a broken winged bird that cannot fly."


Tatt med iPhone 4s i sommerferien på et steinete fjell (over 2000moh.)

Jeg er så lei meg for at det bare blir iPhone-bilder og tegninger, og at bloggingen min suger. Ikke bare fordi jeg vil at dere skal like bloggen min, men fordi jeg er proppfull av idéer til bilder og innlegg jeg vil dele. Det er bare så uinspirerende å bruke hyttebildene fremdeles, for det er ingen greie igjen... og jeg har gitt opp Samsungen, fordi jeg aldri bruker annen blender enn mellom 1.4 og 3. Samsungen's største blender er 4, mø. Pappa ringte til Fotovideo og spurte hvor langt de var kommet med objektivet mitt i går. Verkstedet hadde ikke en gang bestemt seg for om de skulle reparere det eller sende oss erstatningspenger. Trege much. Jeg dør. Jeg fikk forresten fjernkontroll til kameraet av pappa som premie for at jeg klarte skolen i går, han er snill. (♥) Wii! Så når objektivet er i boks kan jeg prøve meg på selvportrett igjen... og kanskje tør jeg til og med pose dem? Håper det. (♥) For meg er høsten den mest inspirerende tiden på året. Omtrent alle jeg vet om tar enda mer kreative og dype bilder på høsten, og mange av dem er bare helt fantastiske! (♥) Kanskje det har noe med mørkere dager, vakre farger og kulde? Har litt på følelsen at de beste bildene blir tatt mens fotografen er trist/deprimert, men det kan ha noe med min smak av bilder også da... haha! (♥) Jeg blir i hvertfall tristere på høsten, så kanskje andre gjør det også og at det er derfor bildene blir dypere? Et evig mysterium, like stort som hva reven sier. Her kan dere forresten høre litt revelyd, og det hørest jo... spesielt ut.

Snart skjer det også en veldig kul ting på bloggen jeg håper dere vil like, og om ikke lenge er det jul! (♥) Det + at jeg har kommet meg på skolen to dager på rad er positive ting som har skjedd i det siste, eller som skal skje. Jeg klarte til og med å gå i jeans på skolen! Seriøst! Har ikke gått i noe annet enn joggebukser på over et halvt år! Flinke meg! (♥)

Hva synes du om bildet?
Synes du bilder som er tatt på høsten ofte er dypere og mer kreative?
Noen positive ting som har skjedd for deg du vil dele?

Purple hair

Jeg klarte å dra på skolen i dag. Helt frem til lunsj var jeg der. Det er litt (les: veldig) bra. (♥) Jeg er stolt av meg selv.

Hva synes du om tegningen?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  09.09.2013 - 21:28 - Tegninger
  3

07092013

Dere må høre på sangen ↑, haha, genial! Jeg har foresten begynt å instagramme igjen, for hundrede gang... men for første gang er jeg faktisk fornøyd med feeden min! Døde nesten av sjokk selv... haha. (♥) Håper jeg klarer å beholde den denne gangen, skjerpings Eirin. Jeg heter @muffinseirin.

Kom nettopp hjem fra koselig middag hos mormor og morfar, og nå skal jeg kose meg litt mer med en iskald boks p-max. (♥) I morgen skal jeg til en venninne, og jeg skal overnatte til mandag... for på mandag skal JEG PÅ SKOLEN folkens! Moi skal ha naturfag hele dagen med de på media. Venninnen min går nemlig på media... trygghet. Gleder meg utrolig mye, men det blir også veldig nifst... (♥) Men jeg er så nifs selv at det går nok bra. Haha. Neida, joda... litt så. (♥)

Hva synes du om sangen, haha?
Hvilken linje går du (om du går vgs)?
Hva har du gjort i dag?

Camera Love

Jeg har tatt frem tegnebrettet igjen! (♥) Det har ligget altfor lenge bortgjemt i en skuff og støvet ned.
Ville bare ønske dere en god fredagskveld, så måtte nesten tegne noe jeg kunne poste!
Nå skal jeg spise pizza med familien. (♥) Det blir kos.

Hva skal du gjøre i kveld?
Hva synes du om tegningen?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  06.09.2013 - 17:58 - Tegninger
  7

"Fairy tales are more than true...

...not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten."

I det siste har jeg omtrent ikke delt en eneste personlig ting med dere... Jeg har ikke fortalt hvordan det går, og om jeg har blitt frisk eller ikke. Sannheten er at jeg ikke lenger vet hva jeg skal dele. Jeg vil ikke at noen andre enn mine aller næreste skal vite hvordan det egentlig går. For det går ikke så bra. Jeg har ikke blitt frisk. Den siste måneden har egentlig alt bare gått rett  til helvete... og vi jobber alle som gale med å dra meg opp igjen. Men hovedsaklig ligger hovedansvaret på meg, fordi det er min sykdom og meg det gjelder. Jeg vil jo bli frisk, men tanken på å gi slipp er skremmende... jeg vet ikke om jeg tør gå videre. Sykdommen har vært med meg så lenge at jeg ikke husker hvordan det er uten, og jeg føler på en måte en trygghet i den. Det føles ut som om å gi slipp på sykdommen er å gi slipp på den største delen av meg selv... og det er skummelt. Da blir jeg helt alene, og helt fremmed for meg selv. Hele tankemåten min må endres, og hvem blir jeg da? Da er jeg jo ikke meg lenger, er jeg? Det er vanskelig at det skal være så vanskelig. Det er dritt. Jævla spiseforstyrrelse, jævla kropp, jævla mat, jævla tanker, jævla kroppsbilde, jævla depresjon... jeg er så jævla sliten. Jeg klarer ikke se for meg et liv uten sykdommen, jeg vet ikke hva jeg kjemper for lenger... Men jeg skal prøve så godt jeg kan likevel. For den som ikke prøver vinner ikke!

  EIRINHS © 2012 - 2015
  04.09.2013 - 20:52 - Personlig
  6

"In the right light, at the right time, everything is extraordinary."

Haha, jeg bladde raskt gjennom bildene fra hytta (har fremdeles ikke kamera, buhu) og oppdaget at jeg faktisk kunne prøve meg på en gif med denne bildeserien. (♥) Synes egentlig det ble litt tragisk resultat, men også litt artig.

Hva synes du?

  EIRINHS © 2012 - 2015
  04.09.2013 - 16:36 - Foto - Dyr
  7

"Failure is an event, never a person."

Nå skal jeg legge meg, natta alle skjønne skapninger der ute... Her er et hjerte til dere: (♥)

  EIRINHS © 2012 - 2015
  03.09.2013 - 22:15 - Foto - Dyr
  3

"Time is what prevents everything from happening at once."

Hva synes du om bildet? 

  EIRINHS © 2012 - 2015
  03.09.2013 - 17:55 - Foto
  3

"Life is like a dream, sometimes it is good and somtimes it is bad, but in the end it is over."
Jeg er så redd...

  EIRINHS © 2012 - 2015
  01.09.2013 - 19:18 - Foto - Dyr
  5

"In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away."

"Tiden går fort, kan ikke tro at det allerede er oktober!"... dagens glimrende kommentar fra Sunniva. Sunniva, så fort går ikke tiden, vi er bare kommet til september. (♥) Haha, nå var jeg slem. Men jeg vet du bare kommer til å le!

  EIRINHS © 2012 - 2015
  01.09.2013 - 14:26 - Foto - Dyr
  5
Eirin
18
Asker
unicorneirin@gmail.com

2012

2013

2014

2015

Don't steal codes, pictures or text!
EIRINHS © 2012-2015
hits