Takk (♥)

Lussekatter

I dag fikk jeg endelig bakt lussekatter, hehe. Jeg vet jeg er litt sent ute, men lussekatter er så godt... så hysj. Men ja, det var forresten 70% tilbud på et tegneprogram jeg hadde sett litt på, så de siste dagene har jeg prøvd meg på line art. Endelig kan jeg lage line art! Wii (♥)! Det er nesten umulig å få til line art i Photoshop, med mindre man er 100% stø på hendene (noe jeg ikke er). I det nye programmet derimot er det en funksjon som heter 'line stabilization', som gjør at alle ruglete linjer blir rettet automatisk... om det var forståelig? Dere som har vært borti for eksempel SAI eller ligndende programmer skjønner helt sikkert hva jeg snakker om, hihi. På tegningen over har jeg brukt litt Photoshop til effekter, sharpening og sånt også. Sammen blir det azm. Nok om det, over til lussekattene. Her er hvordan du lager veldig mange små eller noen VELDIG store super-nammenam-awesome lussekatter - stor posjon med andre ord:

 1. Smelt smøret i en gryte, ha i melken og vannet og varm videre til det blir 37 grader. Sikkert perfekt temperatur for en katt!
 2. Rør inn sukkeret, gurkemeien og matfargen (du trenger ikke bruke matfarge, men om man vil at lussekattene skal bli skikkelig gule anbefaler jeg det. Har du i mer gurkemeie begynner man å smake det, og da blir de ekle, haha).
 3. Ha gjæren i en stor bolle så du er sikker på at alle ingrediensene får plass (jeg brukte rød tørrgjær btw).
 4. Hell litt av melkeblandingen over gjæren og rør til det er helt klumpefritt.
 5. Tilsett resten av melkeblandingen og mel til deigen slipper bollen. Pass på at den ikke blir tørr.
 6. Dekk deigen til og sett den på et lunt sted i ½ - 1 time, så den kan heve. Tips: Om du lurer på hvilket lune sted som er best - prøv å tenke etter hvor du ville lagt deg til å sove om du var en katt (badegulv med varmekabler er perfect).
 7. Elt deigen og del den inn i ønsket antall biter.
 8. GO CRAZY OG LAG AWEZOME LUSSEKATTER med eller uten rosiner! Uten er best, ofc  ฅ●ω●ฅ
 9. La lussekattene etterheve en liten stund før du pensler dem med egg eller melk.
 10. Stek på 225°C i 8-10 min.
 11. Nyt med hele ditt hjerte mens du tenker på katter i alle størrelser og fasonger (♥).

God natt, sov godt! Håper dere får drømmer om katter ₍˄·͈༝·͈˄₎

Chocolate Seasalt Walnut Almond Orange Cake

Kake fra helgen, som ble sånn passe god. Ikke god nok til at det er verdt å dele oppskrift (den var dessuten lagt etter infallsmetoden), men jeg har en sjokoladekakeoppskrift jeg gjerne vil dele. Vi får se når det blir. Det skulle bli helgen for to uker siden, men så ble jeg veldig dårlig og da fikk jeg ikke tatt bilder av kaken før den var borte. Det er halloween på fredag, så kanskje jeg baker til det, men jeg vet ikke helt enda.

Vaffelsøndag

Havregrøt med egg og lampeskjerm

Jeg prøvde lagde havregrøt med egg til frokost, siden det visstnok skal være en perfekt start på dagen. Det smakte faktisk overraskende godt! Det jeg gjorde var å koke opp havregrøt med 1dl havregryn og 2 dl vann (den ble litt suppete da jeg hadde i egget, så kan være lurt å bruke litt mindre vann). Så hadde jeg oppi Splenda, men man kan bruke annen søtning eller en halv/hel most banan istedet, og bittelitt salt. Til slutt vispet jeg sammen et egg i en egen bolle, tok gryten av platen, helte egget oppi grøten og rørte til det så fint ut og egget ikke så slimete/rått ut lenger. Hell grøten i en fin skål, ha litt kanel på om du vil og enjoy en sunn og mettende frokost (♥)!

Prins må forresten gå med skjerm fordi han har et kjempestygt sår ved øret. Stakkars gutten (♥). Han hadde vært så pliktoppfyllende og slikket og stelt med det, selv om det var værk og blod overalt, men nå har mamma fått renset og tatt på salve. Har så vondt av ham. Håper han blir bra fort (♥).

Men nå må jeg gå, mamma maser på at jeg skal spille ps3 med henne... haha. Håper dere får en fin dag!

Sjokoladekake

Jeg lagde sjokoladekake med finne-på-underveis-teknikken... så det kan jo bli spennende. Gikk ikke bra sist, men jeg lærer aldri. Røren ble i hvertfall god. Kaken skal fryses, så den blir dessverre ikke prøvd på en stund, men jeg skrev ned oppskriften så da kommer den kanskje på bloggen den dagen det skjer. Jeg kommer i hvertfall ikke til å legge ut oppskrift før kaken er smakt på, hahahah.... Det gjorde jeg sist, og stakkars dem som prøvde seg på den kaken. Unnskyld til dere! (♥)

Dere kan jo få et hint: Ristede valnøtter og mandler med havsalt + SJOKOLADE (♥).

Vurderer å tegne en tegning med både Batman, enhjørninger, katter (masse katter) og julestemning... hm... Det kan bli bra.

"Blood is thicker than water, but maple syrup is thicker than blood, so technically pancakes are more important than family."

Jeg stekte pannekaker til middag i dag.
De pannekake-bildene med rød bakgrunn er ikke fra i dag.
Quoten i overskriften ga meg en god latter.
Jeg har en nokså fin dag.

(♥)

Potet og squash omelett

Jeg prøvde noe nytt til middagen i dag og lagde potet og squash omelett. Det ble veldig godt, og jeg hadde tatt bilder underveis så jeg kunne poste oppskriften, men bildene ble superstygge, så da får den bli uten bilder. Det tar ca 1 time å lage, så man trenger litt tid om man skal lage det. Håper virkelig ikke jeg har glemt noe, for det blir litt flaut, haha.

Det du trenger er:
4 store poteter
½ stor hvitløk eller 1 liten
Litt chili
Kajennepepper
Paprikapulver
Litt olje til steking
1 squash
Salt
Pepper
5 egg

Start med å skrelle potetene og dele dem i to på langs. Deretter i skiver, slik at det blir passe store biter. Kutt chili og hvitløk i små biter. Ha olje i en stekepanne og stek hvitløk, chili, kajennepepper og paprikapulver en liten stund (pass på at det ikke blir svidd). Ha i potetene og litt mere paprikakrydder så de blir litt oransje. Strø litt salt over og stek på ganske høy varme i 5 min. Ha på lokk. Skjær squashen i terninger og stek bitene i en egen stekepanne uten olje, men med litt salt til de blir litt gylne. Hell dem over i stekepannen med poteter når potetene har stått alene i ca 15 min, og la det stå med lokk igjen 15 nye minutter. Smak til med salt og pepper. Visp sammen eggene og hell eggesuppen over potetene og squashen. Sett på lokk og vent i ca 30 min (eller til eggene har stivnet). Lag en salat, stek baguetter eller lignende om du vil ha noe tilbehør. Jeg brukte en pose isbergmix som jeg hadde litt olivenolje på.

Du kan selvfølgelig bruke andre krydre og/eller grønnsaker, ha ost på toppen osv. Du kan rett og slett bruke hva du vil!
Håper det smaker!

Brokkoli og purre pai

Paibunn
260g hvetemel
½ ts salt
110g smør
2 ss kaldt vann

Sett ovnen på 175°C.
Mix alt sammen i en kjøkkenmaskin til det blir til små smuler.
Hell smulene i en plastpose og legg i kjøleskapet.

Fyll
1 brokkoli
½ purre
3 egg
½ ts salt
1,5 dl melk
1 neve revet ost
litt smør til steking

Kutt opp brokkolien og purren i små biter og stek i litt smør til det blir litt mykt.
Ta paideigen (smulene) ut av kjøleskapet og hell dem i en paiform.
Trykk smulene sammen så det blir en paibunn.
Visp egg, salt og melk sammen i en bolle.
Legg brokkolien og purren jevnt utover bunnen og hell eggeblandingen over.
Strø osten på toppen og sett på midterste rille i ovnen.
Stek i 30-40 min.

Håper det smaker!

Marshmallowbrownie

Silje bakte Torobrownie med marshmallows inni i sted! (♥) Selv om jeg ikke liker marshmallows var det vanvittig godt!

Har dere smakt brownie med marshmallows inni eller oppå?

Christmas oatmeal

Havregryn - vann - splenda - malt nellik - malt ingefær - malt allehånde - kardemomme - kanel.
Smakte julete, men tror jeg foretrekker vanlig havregrøt bedre, hihi.

Baker Hansen

Baker Hansen må være den koseligste caféen jeg har vært på. (♥) Jeg har vært på to ulike, en i Drammen og en i Sandvika, og begge var like hyggelige. Dessuten er kaffen god og de har massevis av gode bakverk og lunsjer. (♥) Jeg valgte sjokoladekaken på bildet, men klarte bare spise en fjerdedel omtrent fordi den var så mektig! Haha, ble nesten litt kvalm! (♥) For bare én uke siden ville jeg stappet i meg hele og blitt ordentlig uvel; og når jeg kom hjem ville jeg grått av dårlig samvittighet. Men i dag klarte jeg å stoppe når jeg var mett, og dermed kom ikke den dårlige samvittigheten snikende. Det var godt å kjenne kontroll igjen. (♥) Kontroll slik normale mennesker har. Evnen til å stoppe når kroppen sier at det er nok. 1-0 til meg! Seier! (♥)

Hvilken café er din favorittcafé?

Kanelsnurrer - Kanelboller - Skillingsboller - Sneglehusboller - Slangeboller - Snurreboller - Bollesnurrer

Jeg hadde egentlig tenkt å lage slik trinn for trinn innlegg, men det ble ikke noe bra. Jaja, her er i hvertfall oppskriften på kjempegode kanelsnurrer! Jeg synes i hvertfall de ble kjempegode, hihi. Oppskriften er på ca 35 stykker, og de er ganske store. (♥) Håper dere ble litt fristet og fikk lyst til å bake nå, og i såfall: Masse lykke til! (♥)

150g tørrgjær - 250g usaltet smør - 7,5 dl melk - 1ts kardemomme - ½ ts salt - 250g sukker - ca 1,3 kg hvetemel

Til "fyll":
Smeltet smør eller flytende margarin - masse kanel - masse sukker

Start med å ta frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Så smelter du smøret i en gryte. Når det er helt smeltet heller du i melken og varmer det til det blir lunkent (37°C). Ha tørrgjæret i kjøkkenmaskinen og hell melkeblandingen over. Mix litt. Mål opp sukker, kardemomme og salt og hell det også oppi. Mix igjen til sukkeret har løst seg opp. Nå måler du opp melet og har det litt og litt mens maskinen går. Du skal bare ha i mel til deigen begynner å slippe bollen. Så hvelver du den ut på kjøkkenbenken og knar den smidig. Putt den i en stor bolle slik at den har plass til å heve til dobbel størrelse og dekk til bollen med enten et håndkle, plastfolie eller lokk. Sett den et lunt sted og la den heve i ca 1 time. I mellomtiden setter du ovnen på 210°C.  Når deigen har blitt dobbelt så stor hvelver du den ut på benken igjen og knar den litt til. Så deler du den i to og kjevler ut deigbitene. Ha på smør, masse kanel og masse sukker. Ikke vær redd for å overdrive for inni bollen smaker det mindre, så da trenger man mere. Rull dem sammen og del dem i skiver. Legg skivene på bakepapirkledde bakebrett med godt mellomrom og la dem heve i 30 minutter til. Så rører du sammen et egg, og pensler dem med det før du har på litt mere kanel og sukker. Stek i ovnen på midterste rille i ca 10 minutter. Du må nesten følge litt med på dem, fordi alle ovner steker ulikt. Avkjøl dem på rist og nyyyyt! Håper det smaker! (♥)

Liker dere når jeg deler oppskrifter?
Skal jeg ha mer av det?

Hvordan lage kjempegod foccacia
750 g hvetemel - 1 pose tørrgjær (blå) - 1 ts salt - 3 ts sukker/søtning - 3 ss olivenolje - 4 ½ dl lunkent vann

Til vanlig "pynt":
Soltørkete tomater - rosmarin - svarte olivener

Til spesiell "pynt":
Blåmuggost - valnøtter - pære

Olivenolje - havsalt

Ha mel, gjær, sukker, salt og olje i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha i lunkent vann (ca 36°C). Elt sammen til det blir en smidig deig. Sett deigen et lunt sted og la den heve i 45 - 60 min til den er dobbelt så stor. Kna deigen på kjøkkenbenken til den er glatt og del den i to like store biter. Sett stekeovnen på 200ºC. Legg deigebitene på et bakebrett og la dem etterheve i 20-30 min. Lag groper i deigebitene med fingeren og putt pynten nedi dem. Hell så på litt olivenolje og strø over havsaltet. Stek i ovnen i 15-20 min til de er gyllenbrune og lager en hul-aktig lyd når du dunker på dem. La brødene avkjøles litt og så er det bare å kose seg med dem!

Håper det smaker! (♥)

15.06.2013


Mais - skyr - dansk rugbrød med kokt skinke - jeg liker svart-hvitt

Jeg har vært å trent i dag. Gøy, men slitsomt! (♥) Etter det måtte jeg selvfølgelig ha lunsj, og nå hadde det smakt med et stort glass p-max. Måtte kjøpe inn det når vi først var ute i verden for å handle. Wii! (♥) Tror jeg skal se litt Cake Boss, energien min har vært elendlig denne uken, så jeg er sliiiiiten nå. Det har egentlig vært en ganske tøff uke i og med at det har skjedd en del nye ting, så det tar vel litt energi det også. Så resten av lørdagen min tror jeg blir rolig, og så skal jeg og pappa gå tur i kveld. (♥)

Hva er din favorittbrus?
Hvordan ser din lørdag ut?

Healthy pancakes

Jeg elsker frukt og bær! (♥) Har skikkelig lyst til å begynne å spise sunnere, selv om kostholdet mitt ikke er helt på jordet fra før heller (spiser egentlig ganske sunt fra før, men man kan jo alltids forbedre seg). Så jeg bestemte meg for å starte i dag, siden vi hadde så masse frukt og bær. (♥) Lagde meg vaniljeyoghurt med havregryn, jordbær, pære, druer og kiwi til frokost.... og grove pannekaker (husker dessverre ikke oppskriften, improviserte) med banan, jordbær, kiwi og druer til lunsj! Nam! (♥) Egentlig liker jeg sunn mat mye bedre enn usunn. Er for eksempel ikke noe glad i McDonalds, Burger King og slik type mat, noe som er en fordel for meg... hihi. Har heller ikke så veldig søtbehov lenger, så så lenge jeg klarer å holde meg unna går det helt fint. Det er først når folk spør og setter frem ting (og jeg ikke tør svare nei... enten fordi det ikke er et alternativ eller fordi jeg ikke vil være rar) at jeg mister kontrollen. Det er ubehagelig. Men pappa har sagt at han skal hjelpe meg litt. (♥) Jeg er vant til å spise masse frukt og grønt, så tror ikke akkurat at det blir så stort problem. Jeg håper at et enda sunnere kosthold også vil gi meg mer energi og få meg til å føle meg bedre. (♥) Dessuten er det ikke akkurat skadelig å være sunn.

Er du glad i frukt, bær og grønnsaker?

Pretty Pink Cake


Jeg har bakt konfirmasjonskake til verdens beste søster. (♥) Jeg er litt flink.

Det var supervanskelig og tok flere dager, men til å være første gangen jeg prøver meg på noe sånt, er jeg veldig stolt av meg selv!

Den ble ganske fin, eller hva?

Fluffy havrepannekaker & rosa nelliker


Jeg var med pappa på butikken og handlet, så jeg benyttet sjansen til å kjøpe blomster. (♥)

Pannekaker er min favorittlunsj. (♥) Jeg kunne spist det hver eneste dag! Jeg gjør nesten det også... mehe.

Havrepannekaker etter halvegen oppskrift. Faktisk ganske gode!

Jeg spiste mine med økologisk appelsinmarmelade. (♥) Appelsiner er godt.

Jeg har vært i et møte. Vi snakket om behandling videre. Jeg ville bare gråte, for det var tydelig at de jobbet med folk i litt værre situasjoner enn det jeg er i. Når de sa "... og slik er det kanskje hjemme?", så var det ikke slik hjemme... på hvert eneste "spørsmål" var det ikke slik. Jeg føler ikke jeg fortjener slik behandling, eller er syk nok. Alt er teit. Og jeg gruer meg.

Men dagen har vært litt fin, for jeg har gjort disse fine tingene: Drukket p-max i solskinnet i Asker, kjøpt rosa nelliker, spist pannekaker, redigert bilder og sett på sushi-servise.
Hvilke fine ting har du gjort i dag?
Hva er din favorittlunsj?
Hva synes du om bildene?

LunchNudler med pepperbiffsmak, cherrytomater og appelsin. (♥) Nam.

Et næringsrikt innlegg


I dag hadde jeg god frokost. (♥) Det er viktig med en god frokost på en søndag. Ryvita knekkebrød med egg, tomat og masse krydder. Jeg liker krydder, det gir masse smak og brenner litt på tungen. (♥) Jeg elsker mat, selv om jeg er redd for å spise den. Smakene er gode. Jeg er litt opptatt av at det jeg spiser skal være sunt og variert, men jeg liker også å ha med noe godt og gjerne sjokoladete! (♥) Så overrasket over at dagens snack ble noe med sjokolade i? Mandler, 85% og rosiner er et veldig fint, godt og enkelt mellommåltid.

Siden det er både fastelaven og morsdag bakte jeg vannbakkels med vaniljekrem. På en søndag er det lov til å være litt usunn... så jeg må innrømme at jeg faktisk spiste vannbakkels til lunsj. (♥) Jeg er glad i søte ting... hihi! Jeg er glad i mammaen min også! Og hun er glad i meg, siden jeg bakte favoritten hennes! (♥)

Dette ble et veldig matrikt innlegg, men det er fordi mat er en veldig stor og viktig del av livet mitt for tiden. Dessuten er det superfestlig å ta bilder av den (selv om mange av dem ikke blir noe fine)! (♥) Jeg ønsker meg noen fine tallerkner, skjeer og skåler. Det er viktig at maten ser fin ut så den er fristende og man gleder seg til å spise. (♥)

Den standard-kostlisten jeg fikk funket ikke for meg. Det er fordi det er viktig at man spiser ting man liker for å klare å holde motivasjonen oppe og for at det skal være litt lettere å gjennomføre alle måltidene man skal ha i seg. (♥) Jeg er ikke så glad i brød, og blant annet frukt og grønnsaker er veldig viktig for meg å ha med. Jeg anbefaler alle som sliter med mat og har en kostplan å gjøre det samme!

Ble det for mye mat, eller liker dere matinnlegg?
Hva liker du å spise på en søndag?
Hadde dere fastelavensboller eller vannbakkels (eller noe helt annet) i dag? 

Innbakte pølser
3 oppskrifter hadde jeg til dere i dag. Hehe, jeg hadde laget min helt egne (improviserte) tomat-wrap-chili-gryte og skrevet ned oppskriften... men gjett hva jeg glemte? Å ta bilder av maten... herregud, jeg slår meg i pannen av frustrasjon. Så hadde jeg laget pannekaker, men alle bildene ble uskarpe... så derfor lurer jeg på; vil dere ha oppskriftene uten bilder? Eller skal jeg vente til neste gang jeg lager det? Pannekakene blir i morgen, så den er det ikke så lang ventetid på, men man vet jo aldri med gryten. Den ble nemlig veldig god, så jeg hadde virkelig villet dele den med dere! (♥) Jaja, her kommer i hvertfall oppskrift på innbakte pølser! Jeg klarte å drepe gjæren (for første gang i hele mitt liv), men det bør unngås... selv om det gikk helt greit. (♥)

Du trenger:
 Grillpølser (1-2 pr pers)
25g gjær
3dl melk
50g smør
1/2ts salt
1ts sukker
400g hvetemel

Slik gjør du:
Lunk melken og smøret, og bland gjæren inn.
Tilsett salt, sukker og hvetemel, og elt deigen til den blir smidig og glatt.
La den heve et lunt sted i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200°C. Enten vanlig eller varmluft.
Del deigen opp i 10-15 deler og trill hver del ut til en pølse.
Snurr deigpølsen rundt den ordentlige pølsen, og legg alle pølse-pølsene på rekke og rad på et stekebrett eller i en form.
La dem etterheve i 10 minutter.
Stek de innbakte pølsene i 10-25 minutter. Det kan variere veldig utifra hva slags ovn du har og hvordan deigen din er. Så husk å skjekke dem innimellom.
La pølsene avkjøles på rist i 2 minutter før du kan spise dem.

Ting du kan servere dem til:
Salat, ketchup, pommes frites, oppskjærte grønnsaksstenger, dip, sur-søt saus, annen saus, ovnsbakte grønnsaker, ingenting, eplebiter...

Håper oppskriften falt i smak! (♥) Og selvfølgelig kan du servere dem til andre ting enn de forslagene jeg kom med!
Har du laget slike (eller lignende) før?

Bancakes
God morgen søte lesere! Jeg begynner å bli flink til å steke bananpannekaker nå! Hihi! (♥) Fem av seks ble pannekaker, og bare én bananeggerøre (jeg lagde dobbel posjon siden jeg skulle lage til Silje også, derfor ble det så mange). Jeg vet ikke om det er flere som sliter med at det bare blir eggerøre, siden jeg tror kanskje det heller er jeg som er utolmodig og ikke klarer å vente til de er stekt nok på hver side. (♥) Men utolmodig eller ei, jeg virkelig elsker disse pannekakene, selv om jeg egentlig ikke liker banan. Og de er utrolig lette å lage, og som sagt... utrolig velsmakende! Jeg fant oppskriften på Maren sin blogg her, og så anbefaler jeg å ha i litt kardemomme i tillegg til kanelen, da blir det enda bedre! (♥) Håper dere har hatt en fin start på morgenen!

Ps: Jeg synes Anette var så genial da hun kalte dem bancakes, at jeg måtte kalle dem det også... hihi!

CupcakepartySunniva var hos meg i dag! (♥) Er så utrolig glad for å få se henne igjen! Savnet deg sååå mye Sunniva! (♥) Det var utrolig hyggelig med besøk av deg! Jeg fikk også verdens skjønneste snøkule av henne! Og en slik mal til å male "Carpe Diem" på veggen! (♥) Så bakte vi verdens beste cupcakes... Så jeg er sinnsykt mett, men de var utrolig gode! Skal aldri bake dem igjen, de var ATFOR gode i grunnen... hihi! (♥) Men, men... det er altså de muffinsene på bildet (som er vanilje med sjokoladebiter i) + sjokolademousse på toppen!

(Har lagt inn nytt bilde for andre gang, og denne gangen ble det greit.) 

Tiramisu
Slik ble altså Tiramisuen jeg sa jeg hadde handlet ingredienser til. Tror jeg failet litt, siden den ble litt suppete... dessuten falt kjeksene fra hverandre når jeg skulle dyppe dem i espressoen. Jeg brukte denne oppskriften på Matprat sin app på iPhonen min. Mye lettere å ha telefonen for å se hva man skal ha i, enn å skrive av alt på et ark. PCen min er nemlig ikke koblet til printeren... Hihi! Lurer på om det er godt, eller om det smaker rart. Jeg droppet konjakken, siden jeg og Silje også skal spise den. Gleder meg! (♥)

Så det godt ut?
Har du laget Tiramisu før? 

Skogsbærdrøm


Jeg hadde så lyst til å bake, så da lagde jeg en skogsbær-is-brownie-kake. (♥) Den skal i fryseren så vi kan ta den opp en dag vi trenger den. Må innrømme at jeg improviserte, og ikke brukte oppskrift... men jeg tror den blir god. Vi hadde ikke egg da... men, men. Den så i hvertfall fresh og delikat ut etter min mening! (♥)

Ble du sulten? 

Oppskrift på oreo-vanilje-bringebær-marsipan-kaken

Sukkerbrød
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Sett ovnen på 160°C. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør melblandingen inn i eggedosisen. Putt røren i en smurt springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille i 45 min. La kaken stå i formen en liten stund før du lar den avkjøles helt på en rist. Del til slutt kakebunnen slik at du får 3 tynne skiver/lag.


Vaniljekrem

3dl kremfløte
3 ts sukker
3 ts vaniljesukker
1 vaniljestang (kan droppes)
1 ss maisenna
1 egg

Rør alle ingrediensene sammen i en gryte og varm opp under omrøring. Rør til du får en stiv og smidig kremkonsistens. Så avkjøler du den helt. 


Oreokrem

1,5 pakke oreokjeks
3 dl kremfløte

Finhakk/knus oreokjeksene i en miksmaster eller smoothiemaskin. Visp kremfløten stiv og rør den sammen med kjekssmulene. 


Bringebærsyltetøy

1 boks/kurv bringebær

Mos bærene til du får en syltetøykonsistens. 


Kaken 
Legg et sukkerbrødlag på et kakefat og smør bringebærsyltetøyet utover. Ha så vaniljekremen oppå der igjen. Legg ett nytt lag med bunn på og smør 2/3 av oreokremen oppå. Til slutt legger du den siste kakebunnen på og smører resten av kremen oppå. Bre over et marsipanlokk og pynt med resten av oreokjeksene. Du kan eventuelt bruke frukt, lage marsipanfigurer, skrive med farge, bruke melis, sukkerpasta osv for å pynte kaken. Det er bare fantasien som setter grenser.


Håper det var til hjelp, og at dere liker kaken! Den er utrolig mektig! 

Birthdaycake

Bløtkake med oreokrem, rørte bringebær, vaniljekrem og marsipanlokk... er jeg ikke flink?

Så den god ut? Dere kan få oppskriften om dere vil?

Berry-cream-chocolate-cake


Vi feiret farsdag i dag vi... siden vi skal i selskap i morgen. (♥) Jeg hadde bakt brownie med varme bær og vaniljekrem som presang og kos. Den var veldig god, men også veldig mektig. I dag har jeg egentlig vært skikkelig dårlig. Sliten, øm og stiv. Har så vidt orket å gjøre noen som helst ting, så en deilig dag under dyna med film har vært utrolig bra. (♥) Hvis noen av dere har noen forslag til horror-komedier eller filmer alla Final Destination, er det bare å komme med dem (ikke Scary Movie)! (♥) Deilig å bare glemme alt annet mens man lever seg inn i filmen.

Hva har dere gjort idag?
Har du noen tips til horror-komedier?

Eirin
18
Asker
unicorneirin@gmail.com

2012

2013

2014

2015

Don't steal codes, pictures or text!
EIRINHS © 2012-2015
hits