Takk (♥)

Tanker på en onsdag

Vi lever i en verden jeg ikke helt vet om jeg vil være en del av; hvor man ufrivillig har lest om både hvor farlige karbohydrater er og at å droppe frokost vil booste systemet ditt før du har fått spist frokost selv. Jeg kan ærlig si at frokost ikke lenger frister etter dette, men nå klarer jeg heldigvis å stole på hvor feil dette er. Jeg har måttet øve på dette, for det er altfor lett å gi etter når man er sårbar på det punktet allerede. Uansett hvor på nettet du er får man stadig opp reklame og annonser med de nyeste diettene, hvordan man kan bli kvitt magefettet og enkle metoder for vekttap. Tar du i et magasin eller en avis kan du være nesten 100% sikker på at forsiden inneholder en eller flere slanketips eller overskrifter som: "Slik gikk Kari ned 20kg!", "Gå raskt og varig ned i vekt med ny metode!", "Slik får du drømmekroppen!". På busstoppet henger kanskje en plakat, på togstasjonen, på en bygning... Det er over alt. Ikke nok med dette lever vi i en verden hvor det ikke lenger handler om å godta seg selv og trives med sin egen kropp. Jeg mener, hvordan kan vi det når forbildene våre opererer vekk "feilene" sine istedet for å godta dem? Man må få gjøre som man vil, og bruke penger på det man vil, men det føles feil for meg at man må bruke tusenvis av kroner i måneden på utseendet for å i det hele tatt føle seg vel. Det er også vanskelig å kunne godta en normal kropp når kroppsidealet har blitt en overtrent og usunt tynn kropp. Fit kalles dette og hashtagges med healthy. Jeg mener ikke å dra alle under en kam, for jeg er helt sikker på at mange som har fit kropp er helt friske og har en kropp som har det bra... men ikke alle, og jeg ser daglig hvordan begreper som fit og healthy misbrukes.

Det er lett for aviser, magasiner og nettsider å fraskrive seg ansvaret og skylde på at leseren må selv passe på han eller hun blir påvirket av. Jeg kan love deg at det er umulig å komme seg igjennom en hel dag uten at ett eller annet om slanking eller lignende kommer opp, uansett hvor hardt man prøver. Dessuten er det slik at om man faktisk blir påvirket er det ikke så lett å legge det fra seg heller. Sliter man for eksempel med mat kan det fort bli farlig at det ligger så mye tilgjengelig som man ikke en gang trenger å søke opp. Jeg har kjent på dette selv. Disse artiklene, annonsene og reklamene var kanskje ikke opphavet til problemene mine, men det har påvirket meg og det har i hvertfall ikke gjort problemene til kropp og mat mindre. Ida-Michelle (femsvaler) skrev egentlig et veldig bra innlegg om dette (link), som jeg vil anbefale alle å lese.

Det er skummelt hvilken vei samfunnet vårt er på vei, og hvor mye problemer det er rundt mat og utseende. Det er skremmende hvor mange unge som sliter med psykiske problemer og at flere tar livet av seg eller dør i et forsøk på å nå "perfekt". Det er også skremmende at kroppsidealet er så surrealistisk og overhode ikke oppnåelig for de fleste om man skal forbli frisk. Vi lever i en syk verden, med sykelige mål og et sykt syn på hva som er normalt eller pent. Så klart det blir press på hvordan man skal se ut og hvordan man skal være. Og mye av det er faktisk på grunn av magasiner, artikler, aviser og lignende; og selv om dette kanskje ikke er nok til å skape for eksempel en spiseforstyrrelse, kan det hjelpe godt på vei eller forværre et problem som allerede er der, og i mine øyne er ikke det greit.

Eirin
18
Asker
unicorneirin@gmail.com

2012

2013

2014

2015

Don't steal codes, pictures or text!
EIRINHS © 2012-2015
hits